Met enige trots willen wij een van Israëls beste zilver- en goudsmeden aan u voorstellen. Wij zijn blij dat wij (een deel van) zijn werkelijk unieke collectie prachtig vormgegeven sieraden op mogen nemen in ons assortiment.    

Ben Sadya, de oprichter en eigenaar van het bedrijf 'Ben Jewellers', is geboren in Israël in een voorname familie van zilversmeden. Leden van deze familie, waaronder Ben's vader, waren aangewezen om sieraden te ontwerpen en te maken voor de 'Royal Court' in Jemen. Ben bracht zijn jeugd door in de werkplaats van zijn vader waar hij de Jemenitische ambacht leerde van filigraan sieraden maken en perfectioneren. In 1991 opende Ben zijn eigen atelier. Zijn talent en vakmanschap werden bevestigd toen Ben in hetzelfde jaar met een van zijn creaties de eerste prijs won bij de 'International Competition van Jewelry Designers'.

Inmiddels hebben Ben's unieke sieraden overzeese markten veroverd. Zijn ontwerpen verdienen internationale lof vanwege het verfijnde vakmanschap en de superieure kwaliteit. Zijn sieraden en ontwerpen zijn uniek, niet alleen door hun verfijnde vakmanschap, maar ook vanwege Ben's mix van zijn traditioneel Jemenitische erfgoed (de Jemenitische technieken) met zijn eigen persoonlijke stijl en creativiteit. 


Uitgelicht:
  • Ben combineert de traditionele Jeminitische technieken met gladde afwerkingen.
  • Ben gebruikt half-edelstenen en edelstenen in zijn designs.
  • Jeminitische sieraden zijn van oorsprong zilver. Ben past de Jeminitische technieken daarnaast ook toe op 14K goud ter verfijning van de kwaliteit van zijn creaties.  

U vindt Ben's Sieraden onder de rubriek 'Sieraden en Modeaccessoires' in de eerste plaats onder de 14K gouden hangertjes, maar ook onder de zilveren hangertjes en de rubriek ringen. Wanneer sieraden van zijn hand zijn, staat dat altijd apart vermeld.