(Artikelnr: BK-JGeHR-OI)
  • Met handige kaarten en overzicht van de geschiedenis van Israël.
  • Onmisbare hulp om de huidige conflicten rond Israël beter te begrijpen.


Het Joodse volk heeft eeuwenlang gebeden voor de mogelijkheid terug te keren naar Sion, het hart van Israël, het Beloofde Land. Dit diepe verlangen werd sinds het begin van de 19e eeuw werkelijkheid. Sindsdien zijn miljoen Joden ‘thuis’gekomen en heeft Israël een aantal bijzondere hoofdstukken aan zijn geschiedenis kunnen toevoegen, met als hoogtepunt de stichting van de staat Israël in 1948. Anno 2021 is Israël uitgegroeid tot een volwassen, moderne democratie in een verdeeld Midden-Oosten. Zijn grenzen en geschiedenis worden voortdurend betwist, tot in de Verenigde Naties toe. Velen dringen aan op de (her)verdeling van het land, waarbij Israël grote delen van het hartland zou moeten afstaan aan de Palestijnen, onder druk van ‘internationaal recht’.

De auteurs nemen je aan de hand van kaarten mee door de recente geschiedenis van Israël en zijn grondgebied. Van de Ottomaanse overheersing in de 19e eeuw tot de meest recente situatie. Het levert een verrassend perspectief op en is een onmisbare hulp om de huidige conflicten rond Israël beter te begrijpen.

Paperback uitgave
Formaat: 17 x 24 cm.
Pagina's: ca. 148
ISBN 978 90 83114 94 1

Over de auteurs JOHANNES GERLOFF - HEINZ REUSCH:

Johannes Gerloff is theoloog en journalist en woont sinds 1994 met zijn gezin in Israël. Hij groeide op in Duitsland en studeerde theologie in Duitsland, Canada en Tsjechië. Gerloff schrijft en doceert over actuele zaken met betrekking tot Israël en de omringende landen en geeft regelmatig lezingen. Hij heeft diverse boeken geschreven waaronder De Palestijnen en een Bijbelstudieboek over Romeinen 9-11, warain de joods-christelijke relaties centraal staan. Daarnaast heeft hij diverse videoseries geproduceerd.
Heinz Reusch werd in Duitsland geboren en woont sinds 1970 in Israël. Hij is een gediplomeerd gids en heeft in de afgelopen twintig jaar talloze groepen toeristen rondgeleid in Israël. 

 

Foto('s):
Prijsinformatie:
Prijs per stuk:
€ 16,95
Aantal: Bestellen

Artikelnummer

BK-JGeHR-OI 

Voorraad

Relevante producten
Reviews

Sorteren op:

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Geen reviews gevonden.