Shalom voor Israël kalender 2018 / 5778 met Hebreeuws / Nederlandse tekst (Bijbelse / Joodse kalender) 5 5
(Artikelnr: SVIKAL5778)
De Shalom voor Israël kalender 2018 / 5778 is uitverkocht. De kalender voor 2019 / 5779 zal waarschijnlijk weer beschikbaar zijn in augustus. Houdt u hiervoor alstublieft de website en onze nieuwsbrieven in de gaten. 

De Shalom voor Israël kalender 2018 / 5778 met het Messiasbelijdend Synagogaal leesrooster. Dus: de wekelijkse Torah lezingen, de Haftarah lezingen (= lezingen uit de geschriften en de profeten) en de lezingen uit de B'rit Chadasha (= Tweede Verbond)

De kalender is rijk geïllustreerd met prachtige foto's uit het Land van de Bijbel en passende Bijbelteksten. Hij omvat 16 maanden: van september 2017 tot en met december 2018, daarmee sluit de kalender aan op de Bijbelse jaartelling en maandindeling en op de algemeen gebruikelijke gregoriaanse kalender. 

Centraal in de kalender staan de Feesten die door God zijn ingesteld en waarover we in de Bijbel kunnen lezen. Achter in de kalender vindt u een beknopte uitleg van de Bijbelse Feestdagen. (In Lev. 23:2 HSV staat: Mijn Feestdagen. Letterlijk vertaald vanuit het Hebreeuws: Mijn vastgezette tijden) Een kleurrijk schema laat zien op welke manier Gods vastgezette tijden van invloed waren/zijn op het leven vroeger, nu en in de toekomst. Verder zijn ook andere belangrijke Joodse, Israëlische, Christelijke en specifiek Nederlandse data in de kalender opgenomen.  

De kalender is zeer geschikt voor eigen gebruik. Daarnaast kunt u deze educatieve kalender ook gebruiken om anderen bekend te maken met de Bijbelse Feesten en voor onderwijs over de Joodse wortels van het christelijk geloof.

Afmeting dichtgevouwen: breedte 29,5 cm x hoogte 20,5 cm, opengevouwen: breedte 29,5 cm x 41 cm.

Goed om te weten: Een belangrijk deel van de opbrengst van deze kalender gaat naar Messiasbelijdende Gemeenten in Israël, die daarmee projecten ondersteunen als: getraumatiseerde kinderopvang in de Negev, voedselpakketten voor behoeftige ouderen, enz. 

Prijsinformatie:
Prijs per stuk: € 11,95

Artikelnummer

SVIKAL5778 

Verwachte levertijd

niet meer leverbaar

Voorraad

 

Dit product is niet uit voorraad leverbaar

Staffelprijzen

Aantal

Prijs per stuk

1 of meer

€ 11,95

25 of meer

€ 11,95 € 10,95

35 of meer

€ 11,95 € 10,45

50 of meer

€ 11,95 € 9,95

Relevante producten

Joods kookboek: Minibijb...

€ 10,00

Bestellen
Reviews Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst moet worden goedgekeurd door een beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is zal hij verschijnen op deze pagina.

Hannah -

Wat een prachtige kalender weer! En wat een informatie! Ik heb enorm genoten van de bijbelstudie over de aliyah en ga hem in de loop van het jaar zeker nog een keer lezen. Echt tov!

Kees van Dorth -

Mooi dat jullie ook weer een kalender hebben gemaakt. Jammer dat de Engels-fonetische schrijfwijze wordt gebruikt en niet de gebruikelijke schrijfwijze voor Nederland (sofeer.nl), zoals die door Joodse Nederlanders wordt gebruikt.

Johan -

Als deze kalender 'onvermengd' zou zijn geweest (zonder heidense/Nederlandse feestdagen en namen van dagen/maanden die naar afgoden verwijzen) zou ik hem besteld hebben. Van wat ik hier zie is hij erg mooi en compleet met uitleg, Torahlezingen en maanstanden!

Ineke van der Graaff -

Een heel bijzondere en unieke kalender omdat deze kalender de onze en de Joodse combineert. Zo heb je zicht op de Joodse feesten en kun je met hen meelezen.

Lennie van der Geest -

Mooie en overzichtelijke kalender. leer hierdoor goed de hebreeuwse maanden.

Geen reviews gevonden.

Meer reviews