Foto
In Memoriam: onze dochter Deborah
11-04-1989 - 18-07-2012

Deborah had Anorexia en was daar voor opgenomen in Eetstoornissen centrum de Ursula in Leidschendam. Deborah had een jarenlange strijd gehad om deze verschrikkelijke ziekte te overwinnen en dat heeft veel van haar krachten gevergd. Onze Deborah was herstellende. Ze zou ontslagen worden uit de kliniek, maar kon dat niet handelen. Het gevoel dat ze haar veilige plek kwijt zou raken bracht haar in een paniektoestand. Ze dacht dat ze het alleen niet aan zou kunnen. Daardoor viel ze weer helemaal terug in haar eetstoornis. Eten kon ze niet meer en daardoor  holde ze zowel lichamelijk als geestelijk achteruit. Op die bewuste middag van 18 juli 2012 ging ze een stukje wandelen. Toen is ze door haar ziekte in een dissociatie (geestelijke black-out) geraakt. Ze wist niet meer wat ze deed of waar ze zich bevond en is in deze toestand verongelukt.
 
Gelukkig heeft ze haar dagboeken achtergelaten waarin ze bijna dagelijks brieven schreef aan haar Hemelse Vader. Wij weten dan ook zeker dat ze Thuis is. Dat geeft veel troost, maar het gemis is er niet minder om. We missen haar telefoontjes (elke dag, soms wel 2 keer op een dag) en we missen haar in het weekend, want dan was ze altijd bij ons thuis. Toch weten we dat we door moeten. Met de steun, het gebed en de liefde van de mensen om ons heen, lukt het om op de been te blijven. Er zijn zoveel mensen die voor ons bidden en dat ervaren we elke dag weer.

Deborah had ook veel liefde voor Israël en Gods volk. Vandaar dat we haar voorlopig een ereplaats willen geven op onze website. Door alles heen weten we dat God Overwinnaar is. Deborah is bij Hem en wacht daar op ons. Wij denken hierbij aan David die zijn rouwkleed aflegde nadat de eerste zoon die hij met Bathseba gekregen had overleden was. Hij sprak hierbij de volgende woorden: "Ik zal wel naar hem toe gaan, maar hij zal niet bij mij terugkomen" (2 Sam 12:23b HSV)
Wij zetten onze aardse reis voort wetende dat wij op weg zijn naar onze Hemelse Vader en daar eenmaal Deborah terug zullen zien. De dood is niet het einde, Hij is overwinnaar!

Tot ziens, Deborah, lieve schat, tot straks...