Vraag:
Waarom worden woorden zoals bijvoorbeeld Menorah, Kibbutz, Chanukah, Shabbat op zoveel verschillende manieren geschreven en ziet men de ene keer een oe en de andere keer een u, of soms een Sh en dan weer een Sj?
Antwoord:
Hebreeuws is een taal zonder klinkers. Hoe een woord uitgesproken dient te worden wordt vaak aangegeven door het plaatsen van puntjes of streepjes onder, boven of naast de letters. Soms staat er helemaal niets en is het een kwestie van leren. Omdat er geen klinkers staan is exacte vertaling niet mogelijk. Zou men niets schrijven dan weet iemand die geen Hebreeuws kent helemaal niet wat er staat en zou Mnrh niet eens uitgesproken kúnnen worden. Internationaal wordt er vaak een u geschreven waar wij in Nederland een oe zouden plaatsen. Eigenlijk is geen enkele schrijfwijze fout, maar zijn er vele manieren mogelijk. Zo kan men Menorah schrijven, maar ook Menora en Kibbutz, maar ook Kibboets of Kibboetz. Met de sjin bij Shabbat is het al niet anders. Men heeft de keus uit Shabbat, Sjabbat, Sabbat, maar ook Shabbath en ga zo maar door. Dus... wie het weet mag het zeggen.

Vraag:
Wanneer kan ik mijn bestelling verwachten?
Antwoord:
Wij bezorgen snel!
De snelste manier: Als u voor 14.30u iets bestelt en met iDeal betaalt, dan wordt uw pakketje dezelfde dag nog naar de post gebracht en heeft u het een dag later in huis. (mits het product op voorraad is en er geen bijzondere mededelingen op de site staan over een eventuele vertraging)
Ook snel maar afhankelijk van de afhandeling van de betaling: Als u op een andere manier betaalt, wachten wij tot het factuurbedrag op onze rekening is bijgeschreven. Zodra dit het geval is, kunnen wij uw pakketje verzenden en heeft u het een dag later in huis.
Bij pakketten en brievenbuspakjes ontvangt u een mail met een track&trace code, zodat u het pakket helemaal kunt volgen. Bij lichte brievenbuspost (zoals keppeltjes, sommige sieraden etc.  is dit helaas (nog) niet mogelijk.

Vraag:
Ik heb een vraag over vergulde sieraden. Wat is verguld?
Antwoord: 
Klik hier en u vindt de meeste antwoorden op uw vragen over vergulde sieraden.

Vraag: 
Ik heb een vraag over 14 karaat goud. Hoe weet ik zeker dat het sieraad dat ik wil kopen écht goud is?
Antwoord:
Klik hier en u vindt de meeste antwoorden op uw vragen over 14 karaat goud.