Romeins-Glas-Sieraden-2000-jr-oud
Deze sieraden met Romeins glas zijn zeer bijzonder. Ze zijn gemaakt van antieke glasresten uit de Romeinse tijd die gevonden zijn bij archeologische opgravingen in Israël. Romeinen waren al heel vroeg in staat om door middel van een speciaal proces glas te maken en gebruikten dit voor parfum- en olieflesjes. Voor de sieraden worden alleen de splinters gebruikt die voor de diverse musea in Israël geen tentoonstellingswaarde meer hebben maar wel degelijk antiek zijn.

Romeins glas heeft een typisch blauw/groene kleur, zoals u kunt zien op de foto hiernaast. Toch mag niet iedereen zomaar iets meenemen van wat men gevonden heeft op een archeologische site. Alles wat er uit de bodem van dit bijzondere land tevoorschijn komt is staatseigendom. Om het glas te kunnen gebruiken heeft men een speciale vergunning nodig en een certificaat dat het hierbij gaat om glas van generlei waarde voor musea. Michal Kirat en Rafael Seadya, de ontwerpers van de meeste van onze sieraden met Romeins glas, hebben zo'n vergunning. Hun sieraden zijn dan ook heel speciaal. De antieke stukjes glas worden verwerkt in zilveren sieraden en tot ware kunststukjes gemaakt.

Er zijn 2 manieren van verwerken voor Romeins Glas. Het glas wordt in vorm geslepen en in zilver gezet zoals het gevonden is, dit is zoals Michal Kirat haar sieraden meestal maakt. De sieraden uit de Rafael Jewelry Collectie worden echter meestal nog op een speciale manier afgewerkt. De patina, dat is prachtige kleurschakering die onstaat doordat het glas lang in de grond gelegen heeft en daaruit de mineralen opgenomen heeft, wordt in een speciale dunne laag aangebracht over het antieke stukje glas in het sieraad. Dat geeft een schittering met soms alle kleuren van de regenboog en een sieraad waar werkelijk de 'hand van de kunstenaar' in te herkennen is. 

Elk sieraad van Michal Kirat en Rafael Seadya wordt geleverd met een echtheidscertificaatje, het bewijs dat het sieraad handgemaakt is en er origineel antiek glas uit de Romeinse tijd gebruikt is!

Let op: Romeins glas heeft een bijzondere kleur en uitstraling. Om deze te behouden mogen de sieraden niet nat worden en niet met zilverpoets middelen in aanraking komen. Laat het zilver dus vooral niet te zwart worden, maar polijst het regelmatig met een speciaal zilverpoets doekje. Doe het af als u gaat zwemmen en douchen. En draag uw waardevolle sieraden niet 's nachts en tijdens het sporten, dit vanwege mogelijk onherstelbare schade door inwerking van transpiratievocht. 


Armbanden met Romeins Glas

Bekijk productenkeyboard_arrow_right

Kettingen met Romeins Glas

Bekijk productenkeyboard_arrow_right

Oorbellen met Romeins Glas

Bekijk productenkeyboard_arrow_right

Sieraden setjes met Romeins Glas

Bekijk productenkeyboard_arrow_right

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
LET OP:

Wij zijn met vakantie van 28 juni t/m 23 juli. Bestellingen geplaats voor vrijdag 28 juni worden nog normaal verzonden.
Bestellingen in onze vakantie geplaatst worden na 23 juli zo spoedig mogelijk verwerkt en verzonden.
In deze periode zijn wij niet bereikbaar via telefoon of e-mail.

Wij danken u voor uw begrip.