Deze sieraden met Romeins glas zijn zeer bijzonder. Ze zijn gemaakt van antieke glasresten uit de Romeinse tijd die gevonden zijn bij archeologische opgravingen in Israël. Romeinen waren al heel vroeg in staat om door middel van een speciaal proces glas te maken en gebruikten dit voor parfum- en olieflesjes. Voor de sieraden worden alleen de splinters gebruikt die voor de diverse musea in Israël geen tentoonstellingswaarde meer hebben maar wel degelijk antiek zijn.

Romeins glas heeft een typisch blauw/groene kleur, zoals u kunt zien op de foto hiernaast. Toch mag niet iedereen zomaar iets meenemen van wat men gevonden heeft op een archeologische site. Alles wat er uit de bodem van dit bijzondere land tevoorschijn komt is staatseigendom. Om het glas te kunnen gebruiken heeft men een speciale vergunning nodig en een certificaat dat het hierbij gaat om glas van generlei waarde voor musea. Michal Kirat, de ontwerpster van de meeste van onze sieraden met Romeins glas, heeft zo'n vergunning. Haar sieraden zijn dan ook heel speciaal. De antieke stukjes glas worden verwerkt in zilveren sieraden en tot ware kunststukjes gemaakt.

Elk sieraad van Michal Kirat wordt geleverd met een echtheidscertificaatje, het bewijs dat het sieraad handgemaakt is en er origineel antiek glas uit de Romeinse tijd gebruikt is!

Let op: Romeins glas heeft een bijzondere kleur en uitstraling. Om deze te behouden mogen de sieraden niet nat worden en niet met zilverpoets middelen in aanraking komen. Laat het zilver dus vooral niet te zwart worden, maar polijst het regelmatig met een speciaal zilverpoets doekje.


Armbanden met Romeins Glas

Bekijk productenkeyboard_arrow_right

Kettingen met Romeins Glas

Bekijk productenkeyboard_arrow_right

Oorbellen met Romeins Glas

Bekijk productenkeyboard_arrow_right

Sieraden setjes met Romeins Glas

Bekijk productenkeyboard_arrow_right
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.