(Artikelnr: BK-AO-01)

Van alle Bijbelse hoogtijdagen is Jom Teroea, de Dag van Hoorngeschal, de minst bekende feestdag. Hierbij speelt het mysterieuze karakter van de dag een grote rol. In dit boek stelt de auteur twee vragen: Waarvan is Jom Teroea een gedenkdag? en Waarvan is het een voorafspiegeling?
Om hierop antwoord te kunnen geven volgt een studie over de rol van de ramshoorn – de sjofar – in de Bijbel en in de synagoge. Ook over zijn functie in de eindtijd, wanneer God, engelen,  Joden en gelovigen uit de volken de ‘bazuin’ zullen blazen.
Abram, Mozes en Jozua zijn de hoofdrolspelers in het ontstaan van het volk en het land Israël. De vijandschap met Cham, Kanaän en de Amorieten duurt voort tot op de huidige dag. Dit conflict krijgt zijn beslag aan het begin van het Duizendjarig Rijk met de komst van de Koning van Israël en de bruiloft van het Lam. Hierin zal de sjofar de verbindende factor zijn tussen een gebeurtenis uit de geschiedenis van Israël en een gebeurtenis in de toekomst die zal leiden tot de vernietiging van ‘Babylon’.
Jom Teroea verwijst naar de (weder)komst van de Messias en is daarmee van groot belang voor iedereen.

Paperback uitgave
Pagina's: 255

Prijsinformatie:
Prijs per stuk:
€ 18,95
Aantal: Bestellen

Artikelnummer

BK-AO-01 

Voorraad

Relevante producten
Reviews

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.