(Artikelnr: RAF-RG014)
Met deze hanger heeft u écht iets bijzonders. Een uniek tijdrovend handwerk waar veel aandacht aan gegeven is om het zilverwerk tot in detail af te werken. Dit speciale kunstwerk heeft een dubbele functie. U kunt het dragen als hanger op een mooie pullover of top, maar door de speciale voorziening aan de achterkant kunt u het ook dragen als broche op een mooie sjaal of omslagdoek. De schitterende in het blauwachtige kleuren van gepatineerd Romeins Glas zullen zeker de aandacht trekken van uw omgeving. Het glas is antiek, gevonden bij archeologische opgravingen in Israël en zeker 2000 jaar oud. Door de invloed van weersomstandigheden en mineralen van de bodem heeft het alle kleuren van de regenboog aangenomen (patina noemt men dat) waardoor het een zeer bijzonder en waardevolle toevoeging is aan ieder sierraad, maar zeker in een hanger/broche met mooi bewerkt zilver als deze.

Het sierraad wordt geleverd aan een bijpassende zilveren ketting van 50 cm. De Doorsnede van de hanger is 5,3 cm en hij is heel goed te combineren met de oorbellen met Romeins Glas uit de Rafael Jewelry Collectie. Mocht u een andere maat ketting nodig hebben, neemt u dan gerust contact moet ons op. 

Let op: Zo houdt u uw sieraden mooi: Sieraden waar antiek Romeins Glas in verwerkt is zijn prachtig maar kunnen niet tegen water. Doe ze daarom af als u gaat douchen of zwemmen. Ook door inwerken van transpiratievocht zou mogelijk schade kunnen ontstaan, om die reden kunt u uw sieraden 's nachts en tijdens het sporten beter afdoen. 

Achtergrond informatie: De Romeinen waren ruim 2000 jaar geleden al in staat om glas te maken. Geurwater, parfums, olijfolie en dergelijke werden bewaard in flesjes van dat glas. In Israël zijn op diverse plaatsen tijdens archeologische opgravingen flesjes en scherven te voorschijn gekomen, meestal blauw/groen van kleur. Daarnaast hebben mineralen in die van nature in de bodem zitten eeuwenlang op het glas kunnen inwerken waardoor zich in het glas allerlei wonderlijk, parelmoerachtige kleurschakeringen gevormd hebben, dat noemt men patina. Glas dat museumwaarde heeft, wordt overal in het land tentoongesteld. De overige scherven worden beschikbaargesteld voor het maken van sieraden en kunstwerken. Kunstenaars moeten een vergunning hebben om met het glas te mogen werken. Sieraden met Romeins Glas van de Rafael Jewelry Collection worden geleverd met een cerficaat van echtheid. 
Foto('s):
Prijsinformatie:
Prijs per stuk (inclusief verzekerde verzending!):
€ 575,00
Aantal: Bestellen

Artikelnummer

RAF-RG014 

Voorraad

Relevante producten
Reviews

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.